Ben je een verwoed lezer maar raak je door omstandigheden (ziekte, leeftijd, gebrek aan vervoer…) niet meer in de bibliotheek? Dan kan je beroep doen op de boekbedeling aan huis.

Wat is boekendienst aan huis?
Een bibliotheekmedewerker of vrijwilliger komt bij je langs en bezorgt je om de 6 weken een pakketje van maximaal 10 boeken en/of tijdschriften uit de bibliotheekcollectie.

Voor wie?
Voor alle senioren en zieken die niet zelfstandig naar de bibliotheek kunnen gaan.

Uit welke materialen kan je kiezen?
Je kan kiezen uit alle materialen van de bibliotheekcollectie: romans, informatieve boeken, tijdschriften, GROOT – letterboeken of strips. Deze materialen ontlenen is gratis. Je vindt het volledige aanbod van de bibliotheek terug op de website: bekkevoort.bibliotheek.be. 

Hoe werkt boekendienst aan huis?
Na een telefoontje van jou aan de bibliotheek, komt een bibliotheekmedewerker of vrijwilliger bij je aan huis voor een kleine kennismaking. In dit gesprekje kan je ons laten weten welk soort boeken je graag leest , wat je interesses zijn (bv. je houdt van koken en wenst graag kookboeken, je werkt graag in de tuin en wil wat meer informatie over tuinieren, je wil iets leren over computer, je wenst graag meer informatie over alles wat met je gezondheid te maken heeft …) of welke tijdschriften je graag wil bezorgd krijgen.
Op basis van je voorkeuren wordt er elke 6 weken een pakket op maat samengesteld en brengt een bibmedewerker of vrijwilliger dit pakket bij je aan huis. Je kan hieruit je persoonlijke keuze maken en de boeken of tijdschriften voor zes weken ontlenen. Nadien wordt een afspraak gemaakt voor een volgend bezoek.

Gesproken boeken?
Vergen zelfs GROOT-letterboeken te veel van je ogen, zelfs dan is er een aanbod voor jou. In samenwerking met de luisterpuntbibliotheek kunnen wij je een groot aanbod gesproken boeken met bijbehorende speler bezorgen. Het ontlenen van deze werken is helemaal gratis, voor de speler vragen wij een kleine waarborg die je terug krijgt bij het inleveren van de materialen.

Wat kost boekendienst aan huis?
Het uitlenen van boeken en de thuisbedeling zijn volledig gratis.