Boek
Nederlands

Etiketjes

Ann Ceurvels (auteur)
Pleidooi door de Vlaamse mediapersoonlijkheid voor een vroegtijdige diagnose van leer- en opvoedingsproblemen, mede gebaseerd op haar eigen ervaringen met haar zoon.
Titel
Etiketjes
Auteur
Ann Ceurvels
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2018
111 p.
ISBN
9789089246301 (paperback)

Besprekingen

De auteur is een bekend gezicht in Vlaanderen. Zij was immers een gevierd gezicht bij diverse tv-feuilletons en films. In 2003 veranderde haar leven drastisch door de geboorte van een zoon. In dit boek vertelt de auteur, inmiddels kinder- en jeugdcoach, over haar eigen onderbuikgevoelens bij de opvoeding van haar zoon. Botsingen met deskundigen die haar niet gelijk steunen bij haar onrust maar uiteindelijk moeten toegeven dat ze een bijzondere zoon heeft. Hij krijgt een etiket opgeplakt waardoor het gemakkelijker wordt om de wisselwerking tussen haar inmiddels ASS-puber en zijn omgeving vlotter te laten verlopen. De auteur houdt een warm pleidooi om vroegtijdig een diagnose te laten plaatsvinden, een etiketje op te plakken, want de voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen. Een diagnose is geen einde van de opvoeding maar eerder een doorstart. Niet alle kinderen lijken op elkaar, niet alle ouders reageren immers op dezelfde manier op de diagnose. De inhoud is zeker ook van toepass…Lees verder

Over Ann Ceurvels

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Ann Ceurvels (Antwerpen, 13 juli 1968) is een Vlaamse actrice.

Zij volgde een acteursopleiding op de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Na haar studies was ze vooral actief op film- en televisiegebied. Haar grootste rollen waren die van piloot Claudia Castel in Windkracht 10, dokter Valerie Wijndaele in Thuis en Sofie Beeckman in Flikken. Ze was ook te zien in de videoclip van It's So Unreal van Zornik.

In januari 2013 maakte Ceurvels haar comeback op het kleine scherm. Na enkele jaren afwezigheid op televisie - gastrollen in onder andere Code 37, Mega Mindy en Witse buiten beschouwing gelaten - was ze te zien in Salamander op Eén. In deze zondagavondreeks vertolkte ze de rol van Karin Rasenberg. Kort daarna speelde ze mee in de politieserie Aspe als cafébazin Eva Schoofs. In Aspe werd Ceurvels herenigd met Herbert Flack, met wie ze samenspeelde in de minireeks Diamant.

In pr…Lees verder op Wikipedia