Boek
Nederlands

Bono op het potje

+1
Bono op het potje
×
Bono op het potje Bono op het potje
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bono krijgt tijdens het spelen een ongelukje. Hij trekt gauw een schone broek aan. De volgende keer is Bono wel op tijd bij het potje! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties, voelelementen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Bono op het potje / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2016
[20] p. : ill.
ISBN
9789002261831 (hardback)

Besprekingen

De schrijfster hoopt dat haar verhalen kinderen laten genieten en tegelijkertijd meer weerbaar en sterk maken. Dit verhaal gaat over een zelfverzekerd hondje, Bono, met heel zachte oren. Tijdens het spelen krijgt Bono een ongelukje: hij plast in zijn broekje. Bono bedenkt helemaal zelf hoe hij dit gaat oplossen: hij trekt zijn broekje uit en legt het bij de vuile was. Hij trekt een schoon broekje aan en besluit dat hij voortaan op ’t potje zal gaan. Als hij daarna weer aan het spelen is, lukt het om op tijd bij het potje te zijn. Het verhaaltje sluit af met een klein grapje: Bono zoekt, met de pot in zijn hand, in het hele huis naar zijn mama. Drie keer raden waar mama is! Innemend en bijzonder aantrekkelijk verhaal dat te gebruiken is bij zindelijkheidstraining. Overigens heeft het hondje Bono ook echt heel zachte oren (van opgeplakt vilt). Maar dat moeten kinderen zelf maar eens voelen! In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Mira en de bloemen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia