Boek
Nederlands

Jules op de klasfoto

+1
Jules op de klasfoto
×
Jules op de klasfoto Jules op de klasfoto

Jules op de klasfoto

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Titel
Jules op de klasfoto
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355754 (hardback)

Besprekingen

Jules is een beetje zenuwachtig, want de fotograaf komt op school om een klassenfoto te maken. De mama van Lars is kapster en zorgt dat iedereen er netjes uitziet. Maar op het moment dat de fotograaf de foto maakt, valt zijn haar voor zijn gezicht waardoor hij niets meer ziet. Klein verhaal over de schoolfotograaf met aan het eind in de illustraties een verrassende wending. Oblong hardkartonnen peuterboek. Overzichtelijke lay-out met op de linkerpagina de tekst; op de rechterpagina de illustraties in een kader. Sfeervolle, duidelijk omlijnde illustraties in heldere kleuren. Voor peuters en kleuters die voor het eerst met dit fenomeen te maken krijgen een bruikbaar boekje. Bevat een enkele Vlaamse uitdrukking (klasfoto i.p.v. klassenfoto). Over Jules verschenen prentenboeken in diverse uitvoeringen; in deze opzet verschenen tegelijkertijd nog drie deeltjes*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties