Boek
Nederlands

Jules wil niet slapen

+1
Jules wil niet slapen
×
Jules wil niet slapen Jules wil niet slapen

Jules wil niet slapen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules helpt papa met het bouwen van een boomhut. Hij wil nog helemaal niet slapen, maar het wordt al bijna donker. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Jules wil niet slapen / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355501 (hardback)

Besprekingen

Papa bouwt een boomhut voor Jules en Marie. Jules helpt hem en heeft nog helemaal geen zin om te gaan slapen als mama roept dat het bedtijd is. Maar ook papa vindt het de hoogste tijd. Als Jules in bed ligt, kan hij niet slapen. Hij kijkt naar buiten en ziet twee lichtjes in de boomhut! Papa gaat kijken wat er aan de hand is, en gelukkig kan Jules daarna wel rustig slapen. Klein, oblong, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. De zwartomlijnde illustraties in kleur zijn duidelijk en volgen het verhaal. Ze staan omkaderd op de rechterpagina. De tekst in korte zinnen staat op een witte ondergrond op de linkerpagia. Deel uit een serie prentenboeken over Jules, die horen bij een taalontwikkelingsprogramma. Op het nachtblauwe omslag staart Jules naar de maan. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties