Boek
Nederlands

Jules zoekt mama

+1
Jules zoekt mama
×
Jules zoekt mama Jules zoekt mama
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Jules wil mama op de drukke markt geen hand geven, maar dan ineens is hij mama kwijt. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Verdwalen, Gehoorzamen
Titel
Jules zoekt mama
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Zwijsen, 2009
[22] p. : ill.
ISBN
9789055354535

Besprekingen

Peuters, jonge kleuters en hun opvoeders zullen in de wolken zijn met dit nieuwe avontuur van Jules. Onze held mag deze keer mee met mama, achter op de fiets. Ze gaan naar de markt. Ondanks de goede argumenten van mama weigert Jules een handje te geven. Mama geeft (opvallend snel) toe, op voorwaarde dat haar 'grote' jongen dichtbij blijft en goed kijkt wat ze aanheeft. Volgens Jules is mama gemakkelijk te herkennen: groene handtas en laarzen, een turkooizen jas en een blauwe broek.

Zoals je kan verwachten wordt Jules afgeleid (hij raapt een sinaasappel op) en verliest hij hierdoor mama uit het oog. Hij raakt niet onmiddellijk in paniek en kijkt eerst rustig rond. Hij ziet een heleboel gekleurde tassen en jassen, maar die van mama zit er niet tussen. Hij bemerkt ook laarzen en schoenen in alle kleuren, maar de groene van mama zitten er niet tussen. Jules zoekt verder, mama is echter niet te bespeuren. Hij pinkt een traantje weg en beseft dat hij toch maar beter een hand had geg…Lees verder
Jules en zijn moeder gaan naar de markt waar het heel druk is. Jules wil zijn moeder geen hand geven. Hij kijkt heel goed naar zijn moeders kleren zodat hij haar gemakkelijk kan herkennen. Maar als hij wordt afgeleid, is hij zijn moeder toch plotseling kwijt. Hij raakt in paniek en roept heel hard. Gelukkig is zijn moeder al die tijd dichtbij. Kleuren, patronen en kledingstukken worden benoemd doordat Jules zijn moeders kleren probeert te herkennen. Aantrekkelijk boek met grappige illustraties, soms omkaderd, een enkele keer staan de figuren los in de witte achtergrond van de tekst. De schreefloze letters staan onder of boven de illustratie. Gebonden hardcover met vrolijke omslag waarin Jules duidelijk zoekend om zich heen kijkt in de chaos van mensen om zich heen. Tekst en illustraties zijn goed afgestemd op de leeftijd waarvoor dit kijk-, en voorleesboek bestemd is. Vanaf ca. 3 jaar.

Jules zoekt mama

In dit boekje gaat Jules, het jongetje met de zeven haren, met mama naar de markt. Op de markt is het heel druk daarom maakt mama een aantal afspraken met hem, zoals handje vasthouden. Maar Jules vindt zichzelf hier veel te groot voor. Hij belooft om dicht bij mama te blijven. Maar plots ziet Jules een sinaasappel op de grond liggen. Hij bukt zich en raapt de sinaasappel op. Hij roept mama, maar hij ziet haar nergens meer. Gelukkig is mama gemakkelijk te herkennen aan haar groene handtas en laarzen, een turkooizen jas en een blauwe broek. Hij ziet mama echter nergens. Er rolt een traan over z'n wang en hij roept luid 'mama'. En plots staat mama naast hem. Zij verloor Jules geen moment uit het oog.
Jules beleeft herkenbare avonturen. Ook dit verhaal is uit het leven gegrepen. De emoties van Jules zijn op de prenten zeer sterk weergegeven. De paniek is van z'n gezicht af te lezen. De mooie, grote illustraties zijn ideaal voor een voorleesboek, net als de korte, duidelijke teksten…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia