Boek
Nederlands

Liedjesboek van Jules

Annemie Berebrouckx (illustrator)

Liedjesboek van Jules

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:

Besprekingen

Liedjesboek van Jules

In dit liedjesboek met cd vind je 34 kleuterliedjes terug. De dagdagelijkse onderwerpen zijn herkenbaar voor de doelgroep: moe zijn, moeten plassen, honger hebben, kusjes geven, zich wassen. Sommige gaan over gevoelens, zoals verdriet hebben, andere dan weer over de fantasie van spelende kinderen: mijn popje leeft, ik ben een prins, enzovoort.
In het boek staan de liedjesteksten met partituren en gitaarakkoorden, herkenbaar geïllustreerd met kleurrijke prenten uit de verschillende Jules-boekjes.
De melodieën en het ritme zijn gevarieerd en gaan van swingende salsamuziek tot slaapmuziekjes. De vrouwenstem klinkt soms wat schel er er zit ergens een valse noot, maar laat dat zeker de pret niet bederven. Meezingen en dansen is de boodschap. Een vrolijk geheel dat een aanwinst is voor elke kleuterklas, maar ook voor thuis.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia