Boek
Nederlands

Het geheim van de dansende beer

Annet Jacobs (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Het geheim van de dansende beer
×
Het geheim van de dansende beer Het geheim van de dansende beer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Imme en Tijl zien een dansende beer in het circus. Ze bedenken een plan om hem te bevrijden. Maar dat loopt anders dan verwacht. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7
Titel
Het geheim van de dansende beer
Auteur
Annet Jacobs
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
89 p. : ill.
ISBN
9789025860271 (hardback)

Besprekingen

Het geheim van de dansende beer vertelt het verhaal van Imme en Tijl. Omdat hun ouders aan hun relatie moeten werken, verblijven broer en zus bij tante Maddie. De kinderen zijn nog maar net bij hun tante ingetrokken of ze mogen naar het circus. Daar volgen ze gefascineerd de voorstelling. De pret wordt voor Imme totaal bedorven als ze het optreden van de beer ziet. Het dier moet dansen en Imme zag op het Jeugdjournaal dat beren alleen op wrede manieren leren hoe ze moeten dansen. Imme wil de beer kost wat koste redden.
Samen met haar broer probeert Imme eerst protesthandtekeningen te verzamelen. Deze actie loopt niet echt gesmeerd. Als Tijl een emmer water over zich krijgt, heeft hij er schoon genoeg van. Imme blijft echter hoop koesteren, want iemand bij wie ze aanbelden gaf haar het nummer van de organisatie ‘Red een dier’. Het nummer leidt haar naar een antwoordapparaat en Imme haakt halverwege het gesprek in. En dan vat ze het stoutmoedige plan op om de sleutels te ste…Lees verder
Imme en Tijl logeren bij een tante. Ze mogen naar het circus. Daar zien ze een dansende beer en bedenken een plan om hem te bevrijden. Dit verloopt anders dan ze gepland hadden en er ontstaat een gevaarlijke situatie met een verrassende ontknoping. Deel uit de serie ‘Geheim’ dat boeken van verschillende schrijvers bevat. Aantrekkelijk verhaal in korte zinnen, maar met enkele moeilijke woorden (illusionist, circustentclowns, orkestmuziek, joggingpak, pyjama). Met eenvoudige, maar passende zwart-wittekeningen. Op het stevige omslag een aantrekkelijke kleurenillustratie met daarop een gemuilkorfde beer (klopt niet met het verhaal) en twee angstige kinderen bij de kooien van de circusdieren. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggesties