Boek
Nederlands

Dat heb ik weer!. 4, Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love

Carry Slee (auteur), Kristel Steenbergen (illustrator)
+1
Dat heb ik weer!. 4, Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love
×
Dat heb ik weer!. 4, Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love Dat heb ik weer!. 4, Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love

Dat heb ik weer!. 4, Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Britt (ik-figuur) heeft het weer druk. Ze geeft zich op voor een tv-special om een nieuwe vriend voor haar moeder te vinden en samen met haar vriendinnen wil ze hun band Crazy Ontbijtkoek laten doorbreken. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Dat heb ik weer!. 4, Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Kristel Steenbergen
Uniforme titel
Dat heb ik weer! Deel 4
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Slee, 2011
199 p. : ill.
ISBN
9789049924591 (hardback)

Besprekingen

Een aantal maanden uit het roerige leven van de 14-jarige Britt (ik-figuur) waarin ze zich o.a. opgeeft voor een tv-special om een nieuwe vriend voor haar moeder te vinden. Samen met haar vriendinnen probeert ze de band Crazy Ontbijtkoek door te laten breken en vriendje Dave zoent met een ander. Gelukkig heeft ze haar vriendinnen nog. Onafhankelijk te lezen vierde deel uit de serie 'Dat heb ik weer'*, wederom vol met de beroemde Britt-testjes. Een luchtig verhaal vol soapachtige elementen, misverstanden en losse verhaaleindjes, met veel dialoog in een vlotte vertelstijl. Eigentijds taalgebruik (met herkenbare woorden voor de doelgroep als loser, irri, etc). Britts blog en Hyves-berichten staan op een grijze achtergrond in een ander lettertype, met leuke zwart-wittekeningetjes erbij. Zie ook www.dathebikweer.com. Heerlijk meidenboek dat verslonden zal worden door meiden vanaf ca. 11 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat h…Lees verder op Wikipedia