Boek
Nederlands

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
×
Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lotte en Thijs zijn in groep zeven nog altijd niet verlost van die nare juf Braaksel. Samen met Lucas ontdekken ze een kompas dat mensen kan laten verdwijnen. Maar dan wordt het kompas gestolen. Als het maar niet in handen van juf Braaksel is gevallen! Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Carry Slee, copyright 2021
296 p. : ill.
ISBN
9789048861897 (hardback)

Besprekingen

Lotte en Thijs zitten inmiddels in groep zeven en zijn nog niet verlost van directrice Brakel, getooid met de weinig vleiende bijnaam juf Braaksel. Ook oud-leerling Lucas keert tot eigen afgrijzen weer terug op school. Braaksel bespioneert de kinderen en verneemt dat een kompas in een museum ligt, een kompas om mensen te laten verdwijnen. Ze ontvreemdt het kompas op listige wijze. De vader van Milou, een nieuwe leerling, wordt bij de diefstal betrokken. Braaksel kan nu definitief afrekenen met iedereen, zeker met die bemoeizuchtige lastpakken. Vierde boek, na 'Juf Braaksel en de geniale ontsnapping'*, over deze onuitstaanbare schooldirecteur. Personages, voorwerpen en gebeurtenissen uit vorige delen worden zijdelings vermeld maar het kan zelfstandig gelezen worden. Herkenbaar Carry Slee-verhaal: eenvoudige stijl, hoog actiegehalte, gevangen in vlotte dialogen en dito sfeerbeschrijvingen. Personages zijn zwart-wit getypeerd. Voor veel lezers een aantrekkelijk en wensvervullend verhaal …Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties