Boek
Nederlands

Timboektoe rules !

Carry Slee (auteur)
+1
Timboektoe rules !
×
Timboektoe rules ! Timboektoe rules !

Timboektoe rules !

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Timboektoe rules !
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2005
221 p.
ISBN
90-499-2059-4

Besprekingen

Derde deel in de Timboektoe-serie over Isa en Kars die naar Frankrijk zijn verhuisd, omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht*. Isa, Kars en hun vrienden gaan een eilandje in de rivier bij camping Timboektoe ombouwen tot Love Island. Intussen begint een ander Nederlands gezin vlakbij een grotere camping en hierdoor komt de toekomst van Timboektoe in gevaar. Anouk en Valerie, de twee bitchy dochters van de eigenaar van de nieuwe camping, bedenken een gemeen plan om Timboektoe te ruïneren. Verder de perikelen van de Timboektoe-crew: verliefdheden, een jongen die ontdekt dat hij verliefd is op een andere jongen, romantiek, verdriet, problemen met een alcoholische vader, enz. Een met vaart geschreven, lekker weglezend, pretentieloos verhaal, in de typische, 'gezellige' Carry Slee-stijl. Net als een zak chips hapt het heerlijk weg, en veel kinderen zullen er van genieten. www.carryslee.nl. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat h…Lees verder op Wikipedia