Boek
Nederlands

De prinses en de pakjes

Caryl Hart (auteur), Sarah Warburton (illustrator)
+1
De prinses en de pakjes
×
De prinses en de pakjes De prinses en de pakjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het verwende prinsesje Robijn heeft enorm veel wensen voor haar verjaardag. En Robijn krijgt altijd alles wat ze wil. Kan het paleis het gewicht van al die pakjes wel dragen? Prentenboek met kleurrijke, humoristische tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De prinses en de pakjes
Auteur
Caryl Hart
Illustrator
Sarah Warburton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The princess and the presents
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
36 p. : ill.
ISBN
9789025756024 (hardback)

Besprekingen

Het verwende prinsesje Robijn heeft voor haar verjaardag een onwaarschijnlijk lange wensenlijst opgesteld. Deze wensen zijn op de schutbladen geschreven. Haar vader, de koning, koopt zo veel pakjes, dat het paleis instort onder het gewicht. De koning raakt bedolven en Robijn beseft dat haar vader belangrijker is dan alle pakjes bij elkaar. De humoristische tekst is op rijm en sluit naadloos aan op de tekeningen, die met veel vaart en prachtige, grappige gezichtsuitdrukkingen zijn uitgevoerd in gemengde techniek met heel veel paars en roze. Ouderwetse paleistaferelen, met onder meer bedienden in uniform, kroonluchters en hemelbedden, maken de prenten nog aantrekkelijker. Mooi uitgegeven, uiterst grappig en fantasievol prentenboek, waarin verwende meisjes zich kunnen herkennen. Vanaf ca. 4 jaar.

De Prinses en de pakjes

Prinses Robijn is bijna jarig en het hele paleis staat in rep en roer. Robijn is rotverwend en vraagt de onmogelijkste cadeaus eerst: een reuzenboomhut, schoenen met een lampje, voor elke dag een andere diadeem, skeelers, een pony, een kist vol edelstenen, snoep ... Anders zou ze gaan liggen gillen op de grond! De koning pakt al zijn geld, neemt de metro naar de stad e koopt de duurste dingen voor prinses Robijn. Er ligt een berg pakjes klaar, maar nadat ze die heeft uitgepakt, gilt de prinses het hele paleis bijeen omdat haar reuzenboomhut er niet bij is. De koning verzekert haar dat de andere kamers ook vol pakjes liggen en dat ze die ook mag uitpakken. Prinses Robijn gaat van kamer naar kamer en opent alle pakjes tot opeens de muren beginnen te kraken en het paleis begint te schudden. Het paleis stort in door het gewicht van de pakjes. Prinses Robijn beseft dat het kostbaarste wat ze heeft onder het puin ligt: HAAR VADER! De hulpdiensten worden opgetrommeld en eindelijk vinden ze d…Lees verder