Boek
Nederlands

De tijd van mijn leven

Cecelia Ahern (auteur), Titia Ram (vertaler)
Een Ierse vertaalster van bijna 30 jaar wordt op onconventionele wijze geconfronteerd met de manier waarop zij haar eigen leven leidt.
Titel
De tijd van mijn leven
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Titia Ram
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The time of my life
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2012
375 p.
ISBN
9789044621273 (paperback)

Besprekingen

Lucy is de dochter van een rijke, bijna harteloze vader en een lieve moeder. Haar leven is ingestort nadat zij en Blake uit elkaar gegaan zijn. Ze verloor niet alleen haar vriend, de dag erna verloor ze ook haar job en haar auto en even later haar mooie appartement. Nu, bijna drie jaar, later probeert ze haar leven op de rails te krijgen. Ze heeft een web van leugens rond zich opgetrokken, allemaal opgebouwd rond de reden van de scheiding. Ze heeft een piepklein appartement gehuurd, een verdwaalde kat in haar woning gesmokkeld en een andere baan gevonden die slecht betaalt en haar ook weinig interesseert. Ze rijdt rond in een aftandse auto die ze liefdevol Sebastian noemt. Ze maakt zichzelf en haar vrienden wijs dat ze het goed stelt. In werkelijkheid zweeft ze al twee jaar op de rand van een depressie. Niets interesseert haar, op geen enkel samenzijn met vrienden of familie houdt ze het lang vol. Een diepe onrust drijft haar naar haar kleine flatje. Niemand mag er binnen, want ze ver…Lees verder
Lucy ontdekt dat ze een puinhoop van haar leven heeft gemaakt. Ze komt in contact met haar Leven, een verlopen jongeman die haar leven belichaamt. Nadat de relatie met haar ex beëindigd is, durft Lucy de waarheid niet te vertellen en verliest zichzelf, maar ook haar werk, vrienden en huis. Zeer tegen haar zin wijst haar Leven haar hier op en langzaam aan ziet Lucy in dat ze schoon schip moet maken. Deze roman is met veel humor geschreven, de leugentjes van Lucy brengen haar in absurde situaties. Ze heeft bijvoorbeeld een baantje als vertaler, maar spreekt geen Spaans, wat een voorwaarde was. En steeds als het beter gaat met Lucy, ziet haar Leven er ook beter uit. De contacten met Leven zijn niet echt realistisch, maar het verhaal is zo leuk dat je het best wel wilt geloven. Een verhaal waarvan je vrolijk wordt. Kleine druk.

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door C.Stadler/Bwag

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie