Dvd
Engels
De negenjarige Sheldon Cooper is briljant, maar sociaal onhandig en wordt op school gepest. Zijn moeder steunt hem en probeert hem te beschermen tegen de buitenwereld.
Titel
Young Sheldon. Seizoen 1 / created by Chuck Lorre en Steven Molaro
Scenarist
Chuck Lorre Steven Molaro
Acteur
Iain Armitage Zoë Perry Lance Barber Jim Parsons  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
22 x 20 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en Duits voor slechthorenden Spin-off prequel van The big bang theory
EAN
5051888232828

Besprekingen

Seizoen 1 van een prequel bij de serie ‘The big bang theory’* die liep van 2007-2019. Als jongvolwassene is Sheldon Cooper een theoretisch fysicus die als nerd moeite heeft met het gewone sociale leven, net als de vrienden waarmee hij een flat deelt. Als negenjarige woont Sheldon met zijn ouders, oudere broer, tweelingzus en oma in Texas. Samen met zijn minder intelligente broer begint hij aan het eerste jaar van high school. Sheldon is briljant, maar sociaal onhandig en wordt op school gepest. Zijn moeder (Zoe Perry) steunt hem, hoewel ze hem niet begrijpt, en probeert hem te beschermen tegen de buitenwereld. Iain Armitage, bekend uit 'Big little lies', heeft de hoofdrol, Jim Parsons, die de oudere Sheldon speelt in 'The big bang theory', vertelt in terugblikken het verhaal. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 76% ‘fresh’: ‘Young Sheldon's appealing cast and relatable themes bring a fresh – and overall enjoyable – perspective to its central character's familiar s…Lees verder

Over Chuck Lorre

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door watchwithkristin

Chuck Lorre, geboren als Charles Michael Levine (New York, 18 oktober 1952), is een producent, schrijver en bedenker van televisieseries.

Midden jaren 80 begon Lorres loopbaan in de tv-wereld met het schrijven van afleveringen voor de kinderprogramma's Heathcliff en M.A.S.K. Later schreef hij de tekst voor de openingstune van Teenage Mutant Ninja Turtles en coproduceerde hij afleveringen van onder andere de komedieseries My Two Dads en Roseanne. Lorre is medebedenker van onder meer Two and a Half Men, The Big Bang Theory en Dharma & Greg en bezit een eigen tv-productiebedrijf. Naast het schrijven voor de televisie heeft Lorre boeken op zijn naam staan. Hij was tot 2010 getrouwd met model/actrice Karen Witter.

Op 12 maart 2009 kreeg Lorre een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De naam Lorre

In zijn eerste levensjaren droeg Lorre de achternaam Levine. Zijn…Lees verder op Wikipedia