Dvd
Engels
De tienjarige Sheldon Cooper is briljant, maar sociaal onhandig en wordt op school gepest. Zijn moeder steunt hem en probeert hem te beschermen tegen de buitenwereld.
Titel
Young Sheldon. Seizoen 4 / created by Chuck Lorre en Steven Molaro
Scenarist
Chuck Lorre Steven Molaro
Acteur
Iain Armitage Zoë Perry Lance Barber Jim Parsons  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2022
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2020-2021
Speelduur
18 x 20 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en Italiaans voor slechthorenden Spin-off prequel van The big bang theory
EAN
5051888260210

Besprekingen

‘Young Sheldon’ is een prequel bij de serie ‘The big bang theory’ die liep van 2007-2019. Voor de tienjarige Sheldon Cooper is het niet makkelijk om op te groeien in Oost Texas. Het is niet altijd handig om een eens-in-een-generatie brein te zijn dat in staat is tot geavanceerde wiskunde en wetenschap in een land waar kerk en voetbal koning zijn. En terwijl de kwetsbare, begaafde en ietwat naïeve Sheldon met de wereld omgaat, moet zijn heel normale familie een manier vinden om met hem om te gaan. 18 afleveringen.

Over Chuck Lorre

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door watchwithkristin

Chuck Lorre, geboren als Charles Michael Levine (New York, 18 oktober 1952), is een producent, schrijver en bedenker van televisieseries.

Midden jaren 80 begon Lorres loopbaan in de tv-wereld met het schrijven van afleveringen voor de kinderprogramma's Heathcliff en M.A.S.K. Later schreef hij de tekst voor de openingstune van Teenage Mutant Ninja Turtles en coproduceerde hij afleveringen van onder andere de komedieseries My Two Dads en Roseanne. Lorre is medebedenker van onder meer Two and a Half Men, The Big Bang Theory en Dharma & Greg en bezit een eigen tv-productiebedrijf. Naast het schrijven voor de televisie heeft Lorre boeken op zijn naam staan. Hij was tot 2010 getrouwd met model/actrice Karen Witter.

Op 12 maart 2009 kreeg Lorre een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De naam Lorre

In zijn eerste levensjaren droeg Lorre de achternaam Levine. Zijn…Lees verder op Wikipedia