Boek
Nederlands

Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 2

+1
Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 2
×
Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 2 Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 2

Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 2

Genre:
Beschrijving van belevenissen, gedachten en ontmoetingen uit het leven van een jonge vrouw.
Titel
Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 2
Auteur
Delphine Lecompte 1978-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2021
286 p.
ISBN
9789403154916 (paperback)

Besprekingen

Het tweede deel* van ‘Beschermvrouwe van de verschoppelingen’ van Delphine Lecompte (1978) maken we opnieuw kennis met een aantal personages uit het leven van de hoofdpersoon. Lecompte schildert, in haar geheel eigen stijl, uitgebreid en kleurrijk, belevenissen, gedachten en ontmoetingen. Ze vertelt met humor, maar soms ook onomwonden en zelfs rauw over allerlei aspecten uit het leven van een jonge vrouw. Ze voert bijzondere personages op en laat hen regelmatig in bizarre situaties verzeild raken. Deel twee is beter en wat toegankelijker geschreven dan deel één en goed als zelfstandig boek te lezen. Deel één verscheen ook in 2021 en was het prozadebuut van Lecompte, die een van de meest gelezen Vlaamse dichters is. Haar dichtwerk werd onder andere bekroond met de C. Buddingh’-prijs en de Prijs voor Letterkunde van de provincie West-Vlaanderen.

Over Delphine Lecompte

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Delphine Lecompte (Gent, 22 januari 1978) is een Vlaams dichteres. Ze was onder meer stadsdichter van Damme.

Biografie

Lecompte studeerde enige tijd voor tolk Frans-Russisch maar moest de opleiding afbreken door een opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Hierna ging ze enige tijd werken in de bejaardenverzorging.

In 2004 publiceerde zij haar debuut, een Engelstalige roman die in Amerika werd uitgegeven, Kittens in the Boiler. In 2008 debuteerde ze als dichter met het gedicht De dieren in mij in het literaire blad De Brakke Hond. In 2009 kwam haar eerste dichtbundel uit onder dezelfde titel. In 2010 won Lecompte hiermee de C. Buddingh'-prijs voor haar poëziedebuut De dieren in mij. Ook won ze met deze bundel een jaar later de Provinciale prijs voor letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. De dichtbundel Blinde Gedichten werd in 2013 genomineerd voor de Herman de Coninckprijs<…Lees verder op Wikipedia