Boek
Nederlands

Kop op : leven met migraine

Evy Gruyaert (auteur), Koen Paemeleire (auteur), Dirk Van den Abbeele (auteur)

Migraine is veel meer dan hoofdpijn alleen en als je net zoals Evy Gruyaert regelmatig te kampen hebt met zware aanvallen, zet dat je hele leven op zijn kop.

Samen met neuroloog Koen Paemeleire en psychiater-psychotherapeut Dirk Van den Abbeele gaat ze in dit boek op zoek naar mogelijke oorzaken, potentiële triggers en (preventieve) behandelingen. Ook de relatie tussen migraine en voedin

Onderwerp
Migraine
Extra onderwerp
hoofdpijn
Titel
Kop op : leven met migraine
Auteur
Evy Gruyaert Koen Paemeleire Dirk Van den Abbeele
Fotograaf
Stefanie Faveere
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Leven met migraine
Uitgever
Tielt: Lannoo, [2021]
207 p. : ill.
ISBN
9789401478175 (hardback)

Besprekingen

Deze Vlaamse tv-presentatrice is vooral bekend door haar sportprogramma's en -boeken waarmee zij succesvol beginnende sporters over de streep trekt. Twee jaar geleden kwam zij 'uit de kast' met haar migraine. Nu heeft zij daar een overzichtelijk en gemakkelijk leesbaar boek over geschreven. Samen met de Gentse hoofdpijnneuroloog prof. Paemeleire schreef zij een wetenschappelijk onderbouwd maar vlot lezend boek over de achtergronden van migraine inclusief over triggers, behandeling en misverstanden daaromtrent. Ook aandacht voor migraine bij kinderen, zwangeren en psychische problemen. Het is ook wat betreft medicatie up-to-date, maar hanteert de Belgische namen en vergoedingsregels. Gelardeerd met citaten van een aantal patiënten en met fraaie kleurenfoto's van de schrijfster.

Over Evy Gruyaert

CC BY 2.0 - Foto van/door Frank Wouters, on Flickr

Evy Alice Gruyaert (Meulebeke, 11 augustus 1979) is een Belgische radio- en televisiepresentatrice.

Biografie

Evy Gruyaert studeerde af in Kortrijk in de opleiding Zakelijk vertalen en tolken. Ze begon haar mediacarrière bij een lokale televisiezender, en ging na een wedstrijd bij Radio Donna werken, eerst als nieuwslezeres, dan als vervangster en uiteindelijk als presentatrice van onder meer Donnamour (met Brecht Vanmeirhaeghe en Ann Reymen), Evy en de mannen en Get fresh (met Jan Bosman).

In 2001 brak ze ook op de Vlaamse openbare televisie door, eerst als hostess, later ook in de programma's Vlaanderen Vakantieland, Aan Tafel, Ticket en Vlaanderen Sportland. In oktober 2001 werd ze omroepster bij de zender één. Vanaf 2007 presenteerde ze er ook het programma De Rode Loper ter vervanging van Martine Prenen. Eind 2007 nam Katja Retsin de fakkel van haar over. In 2008 was Gruyaert te horen op Radio Do…Lees verder op Wikipedia

Suggesties