Strip
Nederlands

De clanstrijd

Gerd Van Loock (auteur), Jef Nys (naar het werk van)
+1
De clanstrijd
×
De clanstrijd De clanstrijd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
In Schotland is het aftellen naar de jaarlijkse Highland Games. Nog enkele dagen en de bikkelharde wedstrijd tussen de sterkste krachtpatsers van de hooglanden gaat van start. Naast het klassieke paalwerpen en tonrollen is er dit jaar een nieuw onderdeel: whiskyproeven! Mic Mac Jampudding ruikt zijn kans: dit jaar doet hij mee! Als laatste telg wil hij de fiere ruiten van zijn clan verdedigen. Maa
Titel
De clanstrijd
Auteur
Gerd Van Loock
Naar het werk van
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789063348373 (paperback)

Besprekingen

Al sinds 1955 verschijnen de stripavonturen van Jommeke, zijn vriendje Filiberke en de sprekende (en denkende) papegaai Flip. Het zijn simpele verhalen met een prettige dosis spanning en actie en een goede afloop. Ze spreken met name kinderen vanaf een jaar of zeven aan. De tekeningen zijn helder en overzichtelijk met een goed aansluitende inkleuring en duidelijke lettering. Dat deze strip vooral in Belgiƫ zeer populair is, wordt een enkele keer duidelijk door het taalgebruik.

Over Gerd Van Loock

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Gerd Van Loock (28 februari 1961) is een Vlaams stripauteur. Hij tekent samen met zijn collega Philippe Delzenne de stripreeks Jommeke in het team van Studio Jef Nys, waar hij in 1986 aan de slag ging.

Sinds het overlijden van Jef Nys heeft hij met zijn collega Philippe Delzenne de taak om de stripreeks Jommeke verder te zetten, onder de strikte regels van geen geweld, geen wapens, geen seks, geen drugs en dergelijke meer. Sinds album 251 worden Van Loock en Delzenne ook met hun naam op de Jommekesalbums vermeld.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties