Strip
Nederlands

DDT op het witte doek

Hec Leemans (auteur), Vanas (medewerker), Swerts (medewerker)
+1
DDT op het witte doek
×
DDT op het witte doek DDT op het witte doek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
DDT wordt eindelijk vrijgelaten uit de gevangenis. In het kader van een re-integratieprogramma mag hij weer in de buurt van de Kampioenen wonen. Dat kan natuurlijk nooit goed aflopen, vooral niet omdat Freddy Focus is aangezocht om een film te draaien over het gebeuren.

Bieke schrikt zich rot wanneer ze een geheimzinnig figuur rond het café van de Kampioenen ziet sluipen. Wie is die man
Onderwerp
Voetbal
Titel
DDT op het witte doek
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Vanas Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2015
[48] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002258190 (paperback)

Besprekingen

Humoristisch stripverhaal, met tekeningen in kleur en teksten in ballonnen, deel 87 in de serie 'F.C. De Kampioenen'. DDT (Dimitri De Tremmerie) wordt op voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis, namelijk dat zijn re-integratie in de maatschappij voorbeeldig verloopt. Het hele proces wordt op film vastgelegd. Natuurlijk loopt alles uit de hand, de auto van de minister van Justitie wordt geplet, DDT verdwijnt weer achter de tralies. Een aardig verhaaltje, maar het tekenwerk is niet best.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties