Strip
Nederlands

Een dag in de zoo

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
Een dag in de zoo
×
Een dag in de zoo Een dag in de zoo
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Een dag in de zoo
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
[32] p. : ill.
ISBN
9789002248016 (paperback)

Besprekingen

Vader Mark Vertongen en dochter Paulien gaan lekker naar de dierentuin, terwijl moeder thuis werkt om het geld te verdienen. Het dagje naar de dierentuin wordt wel heel bijzondder als een gorilla gekidnapt wordt. Vader en dochter maken de meest gekke avonturen mee om te zorgen dat de gorilla weer terug komt. Deze professioneel getekende ballonstrip bevat een luchtig avontuur met veel gekke momenten en ook een beetje spanning. Duidelijk Vlaamse accenten in de tekst, die wel begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Een aardig niemendalletje voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties