Boek
Nederlands

Bridget Jones : mad about the boy

Helen Fielding (auteur), Titia Ram (vertaler)
Dagboek van een alleenstaande vrouw met twee jonge kinderen die haar leven op orde probeert te krijgen. Vervolg op 'Het dagboek van Bridget Jones' en 'Bridget Jones: het nieuwe dagboek'.
Titel
Bridget Jones : mad about the boy
Auteur
Helen Fielding
Vertaler
Titia Ram
Uniforme titel
Bridget Jones : mad about the boy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bridget Jones : mad about the boy
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2013
380 p.
ISBN
9789044623963 (paperback)

Besprekingen

Bridget Jones is terug! De iconische heldin uit Fieldings twee succesvol verfilmde romans en wereldwijde bestsellers komen we nu jaren later weer tegen. Er is veel veranderd, maar om spoilers te voorkomen hier alleen wat hoofdlijnen. Bridget woont in Londen, waar haar twee kinderen op een dure privé school zitten en navigeert de valkuilen van overweldigend druk moederschap, haar gewicht, Twitter, Facebook, flirten, internet-daten, echt daten, de oppas, haar moeder, schooldrukte, een mini-weekendje weg en allerlei (andere) liefdesperikelen. Het boek heeft de vertrouwde dagboek-vorm en leest heel soepel en losjes weg. Scherp, grappig, en met droog commentaar op hedendaagse verschijnselen: social comedy met niveau. Met, bijna verstopt tussen de vaak hilarische humor, mooie glimpen van treffende levenswijsheid over eigenwaarde, geluk, vriendschap, en natuurlijk... de liefde. Vertederend, ontroerend en grappig. Kleine druk.

Over Helen Fielding

Helen Fielding (Morley, Yorkshire, 19 februari 1958) is een Engels schrijfster van columns en boeken. Ze studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Fielding begon met columns te schrijven onder het pseudoniem Bridget Jones in de krant The Independent. Door het succes hiervan besloot Helen Fielding een boek te schrijven over Bridget Jones. Het boek Bridget Jones's Diary kwam in 1996 uit en werd in 2001 verfilmd met in de hoofdrollen Renée Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant. Ook de boeken Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones's Baby: The Diaries werden verfilmd.

Bibliografie

  • 1994: Cause Celeb (nl: Geloof, hoop en liefdadigheid)
  • 1996: Bridget Jones's Diary (nl: Het dagboek van Bridget Jones)
  • 1999: Bridget Jones: The Edge of Reason (nl: Bridget Jones: het nieuwe dagboek)
  • 2001: Bridget Jones's Guide to Life
  • 2004: Olivia …Lees verder op Wikipedia

Suggesties