Strip
Nederlands

Kuifje in Amerika

Hergé (auteur)
+1
Kuifje in Amerika
×
Kuifje in Amerika Kuifje in Amerika

Kuifje in Amerika

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Kuifje in Amerika
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tintin en Amérique
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 1997
61 p. : ill.
ISBN
90-303-2519-4 90-303-2751-0 9789030325192 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

In de jaren dertig van de twintigste eeuw, toen de alcoholverkoop in Amerika zeer beperkt was toegestaan, steeg de criminaliteit enorm. Dat thema gebruikte Hergé voor dit album uit 1934 dat in zwart-wit verscheen. In 1945 kwam een ingekleurde editie waarvan in 1947 de Nederlandse vertaling volgde. Kuifje en zijn hond Bobby komen naar Amerika en Al Capone, met wie Kuifje in het album 'Kuifje in Afrika' het al aan de stok had, alarmeert zijn criminele broeders. Zodra Kuifje voet aan land zet, wordt hij al ontvoerd, weet spectaculair te ontsnappen enzovoort. Vrouwen spelen in dit verhaal geen rol, de Afro-Amerikanen zijn sinds 1973 op verzoek van de Amerikaanse uitgever 'gewit', de indianen worden hier nog roodhuiden genoemd. Een nostalgisch album uit een inmiddels klassieke stripreeks. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia