Boek
Nederlands

Halloween met teckel Tokkel

Ilse De Keyzer (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is bijna Halloween en het kan voor Basiel (7) niet griezelig genoeg zijn.’s Avonds loopt hij verkleed als spook mee met de Halloweenoptocht. Maar waarom kan Basiel ’s nachts dan niet goed slapen? Gelukkig is teckel Tokkel nergens bang voor. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Halloween, Honden
Titel
Halloween met teckel Tokkel
Auteur
Ilse De Keyzer
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
44 p. : ill.
ISBN
9789044836981 (hardback)

Besprekingen

Basiel leeft zich uit met Halloween: nepspinnen, nepbloed, een wolvenmasker en het uithollen van de pompoen. Zo opgewonden als Basiel is, zo onbewogen ligt Teckel Tokkel in zijn mand. Als hij maar niet naar buiten hoeft in de regen! ‘s Avonds gaat Basiel, verkleed als spook, meelopen in de Halloweenoptocht. ’s Nachts blijkt dat al het gegriezel toch iets teveel was voor Basiel: hij krijgt 'nachtwolven en 'weermerries'. Tokkels onverstoorbare gesnurk voor de kachel troost Basiel: Teckel Tokkel, voor niets of niemand bang! Derde deel in de serie over Basiel en zijn teckel, na 'Teckel Tokkel' en 'Teckel Tokkel viert kerst'*. Het in tien hoofdstukken opgedeelde, kleurrijk geïllustreerde voorleesverhaal heeft een gezellig gegeven, maar is nogal breed uitgesponnen in een deftige taal (magazine, gromt argwanend) en in een soms wat belerende stijl. Er is achtergrondinformatie over Halloween (de Kelten) en er zijn enkele verwarrende flash-backs. Gelukkig maken de vele vrolijke tekeningen in Ha…Lees verder

Over Ilse De Keyzer

Ilse De Keyzer (1980) is een Belgische jeugdboekenschrijfster.

Naast haar schrijfwerk is zij docente. Haar ervaringen in het onderwijs waren de aanleiding voor haar debuutroman Harde Noten in 2012, een pleidooi tegen het pesten.

Levensloop

Ilse De Keyzer werd in 1980 geboren. Ze is de dochter van René de Keyzer, oud-gemeentesecretaris van Tielt-Winge. Ilse ging in Aarschot naar het Sint-Jozefcollege.

Anno 2022 woont ze in Tielt-Winge. Ze is docente Nederlands, geschiedenis en godsdienst in de eerste graad van het secundair onderwijs, aan het Sint-Pieterscollege in Leuven. Met haar vader, auteur van Flarden van de Grooten Oorlog: in het hart van het Hageland (2014), deelt ze haar interesse in de plaatselijke geschiedenis van tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Harde noten

In 2012 verscheen het debuut van De Keyzer: de jeugdroman Harde noten. Als leerkrac…Lees verder op Wikipedia