Boek
Nederlands

Teckel Tokkel op vakantie

Ilse De Keyzer (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is zomervakantie en Basiel (7) en zijn moeder genieten samen met hun teckel Tokkel van het mooie weer. Maar af en toe is Tokkel erg ondeugend. Hij bijt het zwembadje kapot, vangt een muis en gaat op jacht naar de egel. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Honden, Vakantie
Titel
Teckel Tokkel op vakantie
Auteur
Ilse De Keyzer
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[45] p. : ill.
ISBN
9789044839050 (hardback)

Besprekingen

Het is zomer en heerlijk weer. Basiel (7) speelt buiten samen met de teckel Tokkel. Mama vult het opblaaszwembadje met water maar Tokkel heeft er inmiddels een groot gat in gebeten. Gelukkig gaan ze een nieuw zwembad kopen. Ze eten buiten van de barbecue en als het donker is gaat Tokkel achter een egel aan. Ook gaan ze met de trein op vakantie naar zee, eten ijsjes en zien op het strand een verdwaald zeehondje, die gelukkig gered wordt. Groot formaat voorleesboek met tien verhalen van 3 à 4 pagina’s rondom het thema zomer. De schrijfstijl is soms niet helemaal soepel, de woordkeuze is af en toe niet zo gericht op jonge kinderen: ‘popelen, verfrissing’ of enigszins Vlaams: ‘op de trein zitten’. De vader die in de andere delen een rol speelde is in dit deel afwezig. De kleurige tekeningen en de aantrekkelijke omslagtekening geven het boek een verzorgde uitstraling. Vierde deel in de serie voorleesboeken over Tokkel en Basiel, na 'Halloween met teckel Tokkel'*. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Ilse De Keyzer

Ilse De Keyzer (1980) is een Belgische jeugdboekenschrijfster.

Naast haar schrijfwerk is zij docente. Haar ervaringen in het onderwijs waren de aanleiding voor haar debuutroman Harde Noten in 2012, een pleidooi tegen het pesten.

Levensloop

Ilse De Keyzer werd in 1980 geboren. Ze is de dochter van René de Keyzer, oud-gemeentesecretaris van Tielt-Winge. Ilse ging in Aarschot naar het Sint-Jozefcollege.

Anno 2022 woont ze in Tielt-Winge. Ze is docente Nederlands, geschiedenis en godsdienst in de eerste graad van het secundair onderwijs, aan het Sint-Pieterscollege in Leuven. Met haar vader, auteur van Flarden van de Grooten Oorlog: in het hart van het Hageland (2014), deelt ze haar interesse in de plaatselijke geschiedenis van tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Harde noten

In 2012 verscheen het debuut van De Keyzer: de jeugdroman Harde noten. Als leerkrac…Lees verder op Wikipedia