Boek
Nederlands

Teckel Tokkel viert kerst

Ilse De Keyzer (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is bijna Kerstmis en er ligt sneeuw. Basiel (7), mama en papa maken het huis gezellig voor het kerstfeest. Maar dat valt niet mee met de ondeugende teckel Tokkkel in de buurt. Hij plast tegen de kerstboom, pikt de wortel van de sneeuwpop en maakt de cadeautjes open. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Teckel Tokkel viert kerst
Auteur
Ilse De Keyzer
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
44 p. : ill.
ISBN
9789044834307 (hardback)

Besprekingen

Teckel Tokkel is de hond van Basiel (7) en zijn ouders. Het is bijna Kerstmis en er ligt sneeuw. Basiel, mama en papa maken het huis helemaal gezellig. Alleen valt dat niet mee met Tokkel in de buurt, want het is een ondeugend hondje. Hij haalt steeds allerlei streken uit: hij plast tegen de kerstboom, pikt de wortelneus van de sneeuwpop, gooit de kerstboom om, maakt de cadeautjes open en versnippert al het papier. En hij eet bijna alle koekjes op die mama en Basiel hebben gebakken... Zal het goed gaan als het bezoek met kerst een teckelpuppy meeneemt? Of schoppen Tokkel en Trojka alles in de war? Maar hoe stout Tokkel soms ook is, Basiel en zijn ouders zijn stapelgek op hem en moeten vaak lachen om zijn malle fratsen. Een zelfstandig te lezen vervolg op het informatieve prentenboek 'Teckel Tokkel'*. De schrijfstijl is soms wat beschrijvend en stroef, maar de grappige situaties sluiten goed op de doelgroep aan. Het verhaal is opgedeeld in tien korte hoofdstukken met veel, vaak paginag…Lees verder

Over Ilse De Keyzer

Ilse De Keyzer (1980) is een Belgische jeugdboekenschrijfster.

Naast haar schrijfwerk is zij docente. Haar ervaringen in het onderwijs waren de aanleiding voor haar debuutroman Harde Noten in 2012, een pleidooi tegen het pesten.

Levensloop

Ilse De Keyzer werd in 1980 geboren. Ze is de dochter van René de Keyzer, oud-gemeentesecretaris van Tielt-Winge. Ilse ging in Aarschot naar het Sint-Jozefcollege.

Anno 2022 woont ze in Tielt-Winge. Ze is docente Nederlands, geschiedenis en godsdienst in de eerste graad van het secundair onderwijs, aan het Sint-Pieterscollege in Leuven. Met haar vader, auteur van Flarden van de Grooten Oorlog: in het hart van het Hageland (2014), deelt ze haar interesse in de plaatselijke geschiedenis van tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Harde noten

In 2012 verscheen het debuut van De Keyzer: de jeugdroman Harde noten. Als leerkrac…Lees verder op Wikipedia