Boek
Nederlands

De vier seizoenen

Ingrid Godon (illustrator), Bette Westera (auteur)
+1
De vier seizoenen
×
De vier seizoenen De vier seizoenen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muisje Nellie en kikker Cezar beleven met hun vriendjes allerlei avonturen in de winter, lente, zomer en herfst. Prentvertelling met eenvoudige, kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Seizoenen
Titel
De vier seizoenen
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Bette Westera
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789401453059 (hardback)

Besprekingen

Prentvertelling waarin de vier seizoenen aan bod komen, te beginnen met de winter. Elk seizoen krijgt drie dubbelpagina’s, waarbij de tekeningen in krijt en verf steeds over twee pagina's lopen, terwijl de teksten op één pagina zijn te lezen. Die teksten staan in een grotendeels eenvoudig aa-bb rijmschema. Nellie en Cezar rijden sleetje in de winter en maken ook een sneeuwpop, in de lente worden bloempjes geplukt, de tent opgezet en gepicknickt. De zomer is goed voor een boottochtje en een piratenschatgraverij en als laatste zorgt de herfst voor storm en regen, vallende blaadjes én gezelligheid binnen. Uitgave in een nieuwe serie boeken over het tweetal dat kleuters allerlei basisbegrippen bijbrengt. De aantrekkelijke nieuwe illustraties hebben een zachtere lijnvoering en kleurgebruik dan voorheen. Opvallend is dat het tekstregels bij de zomer aanzienlijk korter en puntiger zijn dan bij de andere jaargetijden. Alle verhaaltjes tonen een veilige wereld waarin de vriendjes telkens blij …Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties