Boek
Nederlands

Oorsprong

J.D. Robb (auteur)
+1
Oorsprong
×
Oorsprong Oorsprong
In de reeks:
Genre:
Inspecteur Eve Dallas van de politie van New York gaat in 2059 op zoek naar de mysterieuze moordenares die een beroemde plastisch chirurg heeft doodgestoken.
Titel
Oorsprong
Auteur
J.D. Robb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Origin in death
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
382 p.
Aantekening
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022590218 (paperback)

Besprekingen

Als dokter Wilfred Icove, een beroemd plastisch chirurg, in zijn kantoor door een onbekende, beeldschone vrouw wordt doodgestoken, is heel New York geschokt. Icove werd door iedereen gezien als een integere man met een lelieblank verleden. Maar inspecteur Eve Dallas heeft het gevoel dat er iets niet klopt aan dat beeld. Dan wordt Icoves zoon, die ook plastisch chirurg is, op dezelfde professionele manier vermoord. Dit is deel 21* van de futuristische detectiveserie die schrijfster Nora Roberts publiceert onder het pseudoniem J.D. Robb. De serie draait om de stoere Eve Dallas en speelt zich af in de jaren vijftig van de 21e eeuw. J.D. Robb heeft het 'futuristische' op een heel acceptabele manier weten te verweven in een verder vrij hedendaags aandoende detectiveroman. Maar voor de lezer die de eerdere delen niet heeft gelezen, komen er hier en daar wel wat onbegrijpelijke verwijzingen en termen voor. Ook wordt er regelmatig verwezen naar het duistere verleden van Dallas.

Over J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia