Strip
Nederlands

De dochter van de veldheer

Jean-Yves Ferri (scenarist), Conrad (illustrator), Albert Uderzo (naar het werk van)
In de reeks:
Asterix; 38
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Er is zojuist een mysterieus pubermeisje in het dorp aangekomen, begeleid door twee Avernische stamhoofden. Het meisje wordt gezocht door Caesar en zijn legioensoldaten en je kunt je voorstellen waarom: want in het dorp wordt er gefluisterd dat de vader van de bezoekster niemand anders is dan… de grote Vercingetorix, de man die bij Alesia werd verslagen!
Titel
De dochter van de veldheer
Scenarist
Jean-Yves Ferri
Illustrator
Conrad
Naar het werk van
Albert Uderzo 1927-2020 René Goscinny
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La fille de Vercingétorix
Uitgever
Vanves: Les Éditions Albert René, © 2019
48 p. : ill.
ISBN
9782864973508 (paperback)

Besprekingen

Twee Avernische stamhoofden arriveren in het dorpje van Asterix en Obelix ('dat wij onderhand zo goed kennen'). Ze brengen een jongedame mee: Adrenaline, de dochter van Vercingetorix, de door Caear verslagen veldheer die leiding gaf aan het Gallische verzet. Ze willen haar tijdelijk onderbrengen in het dorp, tot ze haar veilig naar Londinium (Londen) kunnen sturen, want Caesar zoekt haar om haar een Romeinse opvoeding te geven zodat zij geen nieuwe opstanden kan veroorzaken. Asterix en Obelix moeten haar bewaken en beschermen, maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Het gothic uitgedoste meisje heeft een eigen wil, hangt rond met de jeugd van het dorp en probeert steeds weg te lopen. Bovendien is er een Gallische verrader in het spel, die haar probeert te ontvoeren om haar aan de Romeinen over te leveren. Voldoende stof dus voor verwikkelingen met tal van (anachronistische) grappen, waarin ook de vaste bijfiguren zoals de piraten een rol spelen. Fraaie, karikaturale tekeningen in…Lees verder

Over Jean-Yves Ferri

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Jean-Yves Ferri (Mostaganem, 20 april 1959) is een Frans stripauteur, actief als scenarist, tekenaar en inkleurder van stripalbums. Belangrijke stripseries van deze auteur zijn Aimé Lacapelle en Terug op aarde (met Manu Larcenet). In juli 2011 werd hij door uitgeverij Hachette geselecteerd als scenarist voor de voortzetting van de stripreeks Asterix. Didier Conrad werd als tekenaar geselecteerd.

Biografie

Ferri werd geboren in Algerije als zoon van pieds-noirs. In Terug op aarde laat hij het personage gebaseerd op tekenaar Manu Larcenet verhuizen van de grootstad naar het platteland. Dit is deels gebaseerd op het leven van Ferri die op zijn 17e naar het platteland van de Aveyron verhuisde, wat een echte cultuurshock was. In zijn strip Aimé Lacapelle speelde Charles De Gaulle een kleine bijrol en later ontwikkelde Ferri een aparte komische reeks rond de figuur van De Gaulle.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties