Strip
Nederlands

Apen in huis

Jef Nys (auteur)

Apen in huis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Voor het eerst verschijnt deze klassieker in kleur !Een dolkomisch verhaal waarin Jommekes vrienden uit Paradijseiland een bezoekje brengen aan Zonnedorp.De apen voelen zich meteen thuis.Ze trekken het dorp in en jagen iedereen de stuipen op het lijf. Jommeke kan alle hulp gebruiken om de apen tot betere inzichten te brengen. 
Titel
Apen in huis
Auteur
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: De Stripuitgeverij, 2001
48 p. : ill.
ISBN
90-6334-565-8

Besprekingen

Al sinds 1955 verschijnen de stripavonturen van Jommeke, zijn vriendje Filiberke en de sprekende (en denkende) papegaai Flip. Het zijn simpele verhalen met een prettige dosis spanning en actie en een goede afloop. Ze zullen de doelgroep aanspreken. De tekeningen zijn helder en overzichtelijk met een goed aansluitende inkleuring en duidelijke lettering. Dat deze strip vooral in België zeer populair is, wordt een enkele keer duidelijk door het taalgebruik. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Jef Nys

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bart Cabanier from Belgium

Jozef (Jef) Nys (Berchem, 30 januari 1927 – Wilrijk, 20 oktober 2009) was een Vlaams stripauteur en bedenker van de stripreeks Jommeke.

Jeugd en opleiding

Jef Nys groeide op in een katholiek en Vlaamsgezind milieu. Zijn vader was lid van de Vlaamse Oud-Strijders terwijl zijn grootvader nog voor het VNV in de gemeenteraad van Berchem had gezeteld. Eigenlijk wilde Jef Nys technisch tekenaar metaal worden. Maar een ingenieur die les gaf aan de technische school stuurde hem naar het kunstonderwijs. Op zijn zestiende ging hij les volgen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. De jonge Jef Nys bleek een natuurtalent. Als jonge tekenaar droomde hij ervan om ooit te mogen werken voor Walt Disney. In 1947 stuurde Nys een sollicitatie naar de Verenigde Staten. Disney Studios was onder de indruk, maar kon hem geen post aanbieden. Nys kreeg antwoord, waarin Disney hem aanmoedigde voor een carrière als tekenaa…Lees verder op Wikipedia