Boek
Engels

Harry Potter and the goblet of fire

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter and the goblet of fire

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Harry's naam is op mysterieuze wijze toegevoegd aan de deelnemers aan het Triwizard Tournament. Dat brengt hem in groot gevaar. Grote uitgave met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
Fantasieverhalen, toveren
Titel
Harry Potter and the goblet of fire
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2004
636 p.
ISBN
9780747573630
Andere talen:

Besprekingen

Professor Dumbledore begint het vierde schooljaar met heel bijzonder nieuws: dit jaar zal het Triwizard toernooi gehouden worden op Hogwards. Afgevaardigden van de twee andere tovenaarsscholen zullen naar Hogwards komen, waarna de vuurbeker de kandidaten zal selecteren die zullen deelnemen aan het toernooi. Als van alle drie de scholen een kandidaat is gekozen, komt er een vierde naam uit de vuurbeker: Harry Potter. Maar is Harry er wel klaar voor om op zo’n jonge leeftijd aan zo’n gevaarlijk toernooi mee te doen? Ook deze luxe uitgave van het vierde deel uit de Harry Potter-serie bevat veel paginagrote, prachtige kleurenillustraties waarin de illustrator zijn eigen fantasie de vrije loop laat en zich niet laat inspireren door de films. Het zijn er wel wat minder dan in de eerste drie delen, omdat het verhaal een stuk langer is. Maar doordat ervoor gekozen is de eerste pagina van elk hoofdstuk uitgebreid te versieren, doet het boek net zo rijk geïllustreerd aan. Groot formaat boek, me…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties