Luisterboek
Nederlands

Harry Potter en de Orde van de Feniks

J.K. Rowling (auteur), Jan Meng (verteller)
+1
Harry Potter en de Orde van de Feniks
×
Harry Potter en de Orde van de Feniks Harry Potter en de Orde van de Feniks

Harry Potter en de Orde van de Feniks

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Harry Potter ontdekt in zijn vijfde jaar op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus dat de leerlingen steeds minder mogen en zelfs worden bespioneerd, maar hij wordt ook verliefd.
Titel
Harry Potter en de Orde van de Feniks
Auteur
J.K. Rowling
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
20 cd's
Speelduur
ca. 26 uur en 33 min.
ISBN
9789054447825

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het vijfde deel* uit de zevendelige Harry Potter-serie, geschreven in 2003. Als Harry Potter na de vakantie weer op Zweinstein komt, merkt hij dat de terugkeer van Voldemort de tovenaarswereld heeft veranderd: de sfeer wordt bepaald door achterdocht en verdachtmakingen. Vanuit het ministerie (waar duistere krachten steeds meer macht krijgen) is een docente aangesteld die bepaalt of de lessen op de juiste wijze worden gegeven. Ook over Harry wordt gepraat: men verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van Cedric. Samen met zijn vrienden probeert hij zich te onttrekken aan de dwingelandij en boze krachten. Bovendien merkt Harry dat Voldemort hem kan manipuleren en wordt hij verliefd. In dit vijfde deel zijn de gebeurtenissen niet langer de gezellige en spannende schoolavonturen van een stel tovenaarsleerlingen, het wordt nu serieus en de spanning en dreiging zijn in het hele verhaal voelbaar. Voorgelezen op 20 cd's (ruim 26 uur) door Jan Meng, die ervoor koos om …Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties