Boek
Nederlands

De zaak Alaska Sanders

Joël Dicker (auteur), Angela Knotter (vertaler)
Een jonge vrouw wordt vermoord aan de rand van een meer in New Hampshire. Elf jaar later ontvangt een sergeant een brief die de uitkomst van het onderzoek in twijfel trekt, en heropent de zaak.
Titel
De zaak Alaska Sanders
Auteur
Joël Dicker
Vertaler
Angela Knotter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'affaire Alaska Sanders
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2022
567 p.
ISBN
9789403187419 (paperback)

Besprekingen

Pageturner met dooddoeners

De Zwitserse auteur Joël Dicker (37) schudt bestsellers uit de mouw alsof het niets is. Maar zijn nieuwste thriller lijkt toch eerder een herhaling van zetten.

Ooit zette Joël Dicker de Franse literaire wereld op stelten met zijn afgelikte romanthriller De waarheid over de zaak Harry Quebert. Dicker mocht in 2012 zowel de prestigieuze Grand Prix de l'Académie française als de Prix Goncourt des lycéens op zijn palmares schrijven. Sindsdien genereert Dicker wereldwijd miljoenenoplages in binnen- en buitenland en presenteert hij zich weleens overmoedig als een lightversie van Jonathan Franzen en Philip Roth. Dat lijkt potsierlijk. Want het is moeilijk voor te stellen dat hij nu nog zulke onderscheidingen zal mogen opspelden voor zijn nieuwste worp De zaak Alaska Sanders.

De 37-jarige Dicker bouwde intussen een flinke franchise uit met vuistdikke, gezapig weglezende literaire thrillers. Hij nestelde zich ook op TikTok en startte onlangs zijn eigenste uitgevershuis Rosie and Wolfe op, zodat hij meer winst overhoudt en een eigen redactieteam ter beschikking heeft. Een van Dickers trucjes - niet verrassend in mis…Lees verder

Een lijvige (567 blz.) detectiveroman over een moord in een afgelegen plaatsje, die meer omhanden heeft dan eerst vermoed. Het lichaam van de jonge Alaska Sanders wordt aan de rand van een meer gevonden. De politie krijgt al snel een bekentenis van de dader en zijn handlanger en sluit het onderzoek. Elf jaar later ontvangt sergeant Perry Gahalowood een verontrustende, anonieme brief, die de uitkomst van het eerdere onderzoek in twijfel trekt. Wat als er een grove fout is gemaakt? Met hulp van schrijver Marcus Goldman besluit Perry het onderzoek te heropenen. In zachtaardige, vaardige stijl geschreven. Voor liefhebbers van spannende romans en literaire thrillerlezers. Joël Dicker (Genève, 1985) is een internationaal bekende Zwitserse schrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan veertig landen uitgegeven.

Over Joël Dicker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Palrogg

Joël Dicker (Genève, 16 juni 1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde aan de faculteit rechten van de Universiteit van Genève. In 2010 behaalde hij zijn mastergraad.

Op 24-jarige leeftijd schreef hij Les Derniers Jours de Nos Pères, een novelle over de Special Operations Executive, een geheime Britse organisatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2010 won Joël Dicker de Prix des Écrivains Genevois, een prijs voor nog niet gepubliceerde manuscripten. In 2012, dus twee jaar nadat hij deze prijs gewonnen had, is Les Derniers Jours de Nos Pères in Frankrijk uitgegeven.

La Vérité sur l’Affaire Harry Quebert (De waarheid over de zaak Harry Quebert) is zijn tweede roman. Een spannend verhaal over een New Yorkse schrijver met schrijversblok, die op bezoek gaat bij zijn oude professor in New Hampshire. De schrijver stuit op een oude moordzaak die verband houdt met een oude liefdesgeschiedenis tussen zijn leermeester en een 15-jarige le…Lees verder op Wikipedia