Boek
Nederlands

Dinosaurussen

Jozua Douglas (auteur), Barbara Van Rheenen (illustrator)
Hoeveel soorten dinsaurussen waren er? Hoe werden ze geboren? Lees hoe een jongetje van alles ontdekt over dinosaurussen. Prentenboek met een liedje, knutseltip, quiz, stripverhaal en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Dinosaurussen
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Barbara Van Rheenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789044815856 (hardback)

Besprekingen

Dit informatieve prentenboek wordt ingeleid door een jongetje uit onze tijd, dat op dinojacht gaat. Hij ontdekt hoe dinosaurussen eruitzagen en hoe ze leefden. In het midden wordt, via twee uitklappagina's, een kijkje genomen in de wereld van de dino's. Tot slot zien we een dinoprofessor aan het werk. Maakt deel uit van de serie 'Willewete', categorie natuur (zou ook geschiedenis kunnen zijn). Het zijn korte, vlot geschreven tekstjes in een duidelijke letter, waarin vooral de namen van dinosaurussen vetgedrukt zijn. Bij de tekstblokjes staan kleine en grote getekende kleurenillustraties in o.a. krijt. Hierop is ook telkens het jongetje uit onze tijd afgebeeld, samen met zijn dinoknuffel. De informatieve teksten worden afgewisseld met een strip over Dino Daantje, een miniquiz, versje, liedje en een knutselpagina. Weetjes staan hier en daar in een gekleurd kader. Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met het natuurhistorisch museum Naturalis. Aangezien veel jonge kinderen (ook jo…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties