Boek
Nederlands

Verboden magie

Juliet Marillier (auteur), Selma Soester (vertaler)
Neryn (15, ik-figuur) heeft een bovennatuurlijke gave: ze kan met wezens van het Goede Volk praten. Tijdens een zware tocht naar het noorden komt ze er achter dat haar gave meer betekent dan ze dacht. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
Verboden magie
Auteur
Juliet Marillier
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadowfell
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
320 p.
ISBN
9789024554119 (paperback)

Besprekingen

Voor de doorgewinterde liefhebbers van het fantasygenre is Juliet Marillier geen onbekende naam. Ze heeft reeds een behoorlijk aantal titels op haar naam staan, waarvan de ‘Zeven wateren’-reeks voor haar grote doorbraak zorgde. Verboden magie is de eerste in een nieuwe serie boeken die zich afspelen in een sprookjesachtige wereld. We maken kennis met Neryn, een vijftienjarig meisje uit het koninkrijk Alban. Alban wordt geregeerd door de tirannieke koning Keldec die geen enkel middel schuwt om magie in zijn koninkrijk met wortel en tak wil uitroeien. Samen met haar vader is Neryn op de vlucht omdat ze over de speciale gave beschikt om met een elfenachtig volk te communiceren. Als Neryns vader haar inzet in een dobbelspel en haar verspeelt aan een mysterieuze vreemdeling, begint Neryns avontuur pas echt. Kleurrijke personages kruisen haar pad en staan haar bij in haar zoektocht naar haar lotsbestemming en haar strijd tegen het kwaad.
Verboden magie is een veelbeloven…Lees verder
Neryn (15, ik-figuur) heeft een bovennatuurlijk gave: ze kan met wezens van het Goede Volk praten. Sinds koning Keldec aan de macht is in Alban is dat gevaarlijk. Zijn Handhavers hebben drie jaar geleden haar grootmoeder en broer gedood. Een van de Handhavers verzorgt haar als ze ziek is. Deze Flint zegt dat hij aan haar kant staat. Maar kan ze hem vertrouwen? Tijdens haar tocht naar het noorden komt Neryn erachter dat haar gave meer betekent dan ze dacht en dat ze voor grootse dingen is voorbestemd. Eerste deel van de eerste reeks voor jongeren van deze auteur, bekend van de boeken over 'Zeven Wateren'. Het verhaal komt wat traag op gang. Pas als Neryn meer interactie met mensen heeft, leer je haar kennen en ga je als lezer met haar meeleven. De proeven die ze moet doorstaan gaan haar behoorlijk gemakkelijk af, maar het wordt duidelijk dat haar beproevingen in volgende delen zwaarder zullen worden. Helaas bevat de vertaling een aantal taalfouten. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia

Suggesties