Boek
Nederlands

Eiland van geheimen

Karen Miller (auteur), Selma Soester (vertaler)
Het vruchtbare eilandrijk Ethrea lijdt onder de dreiging van een burgeroorlog wanneer de koning sterft zonder mannelijke troonopvolger. Dat verschijnt Zandakar van Mijak ten tonele; wat is zijn rol in de toekomst van het eiland?
Titel
Eiland van geheimen
Auteur
Karen Miller
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Riven Kingdom
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
575 p.
ISBN
9789024530496 (paperback)

Besprekingen

Met Eiland van geheimen produceerde Karen Miller het tweede volume in haar reeks 'Spreker voor de god'. Eerder verschenen van haar hand al het binnen het fantasygenre zeer geapprecieerde tweeluik Koningmaker, koningbreker en natuurlijk ook Keizerin, het boek dat Eiland van geheimen voorafging.

In het tweede deel van de reeks 'Spreker voor de god' neemt Miller de lezer mee naar een geheel nieuwe omgeving, terwijl ze er op ingenieuze wijze eveneens voor zorgt dat we Mijak, het decor van Keizerin, niet uit het oog verliezen. Het tweede boek speelt zich af op Ethrea, een ommuurd eiland. Wanneer de vorst van dat kleine koninkrijkje het leven laat, breekt er een kleine crisis los: de koning heeft enkel een minderjarige dochter nagelaten, de jonge Rhian, en de heerser van de Ethreaanse Kerk probeert van dat machtsvacuüm te profiteren om zijn eigen marionet op de troon te krijgen. Dat is echter buiten de vechtlust van prinses Rhian gerekend: zij weet …Lees verder
Deel twee van een trilogie, niet afzonderlijk leersbaar. Anders dan het wilde eerste deel een meer traditioneel fantasyverhaal over een mooie prinses die haar troon opeist tegen de wil van een zware oppositie. Gelukkig heeft het land Ethrea net als Mijak van het vorige deel ook een god, die niet wars is van een deus ex machina of twee om het tij te doen keren. Het verhaal lijdt onder de vlakke karakters, vooral dat van de slechterik, de eendimensionale misogyne kerkvorst Marlan, die politiek gekonkel bedrijft met alle subtiliteit van een migraine-aanval. Het is ongeloofwaardig dat wie dan ook daarvoor valt, laat staan door de wol geverfde politici. In deze setting duikt Zandakar op, de verstoten kroonprins uit het eerste deel, en zijn fascinerende anderszijn tilt de roman uit boven het gemiddelde. Wat voor rol kan een messendanser van de wrede schorpioengod spelen in het idyllische Ethrea? Wat heeft zijn god te zeggen over zijn verblijf in het vruchtbare eilandrijk? Zandakar kan hem n…Lees verder

Over Karen Miller

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Karen Miller is een Australische schrijfster van fantasy en sciencefiction.

Biografie

Miller werd geboren in Vancouver, Canada en verhuisde naar Australië toen ze pas twee jaar oud was. Na haar studies aan de Universiteit van Technologie in Sydney verhuisde ze voor drie jaar naar Engeland, waarna ze terugkeerde naar Oceanië.

Ze debuteerde in 2005 met het eerste deel in haar epische serie Koningsmaker, Koningsbreker, De Onschuldige Magiër. Het boek werd vooral goed onthaald in Australië en werd in 2005 beloond met een Aurealis Award. Miller schreef ook twee romans voor Fandemoniums serie Stargate SG-1.

Naast romans heeft Miller ook verschillende toneelstukken geschreven voor de lokale theatergroep. Miller schrijft ook onder het pseudoniem K.E. Mills.

Bibliografie

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Kingmaker, Kingbreaker)