Boek
Nederlands

Het kwaad in jou

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Titel
Het kwaad in jou
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Monster in the closet
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2019
464 p.
ISBN
9789026145902 (paperback)

Besprekingen

Taylor gaat op zoek naar haar biologische vader. Onder valse voorwendselen solliciteert ze naar een baan als therapeute in een kliniek waar haar vader als beveiliger werkt om zo te kunnen zien wat voor een man hij nu echt is. Heel haar jeugd heeft ze geloofd dat hij een monster was voor wie zij en haar moeder op de vlucht waren. Als haar moeder sterft, krijgt ze eindelijk de waarheid te horen. Haar vader Clay Maynard was een goede man en blijkt ook al jaren op zoek te zijn naar Taylor. Samen proberen ze voorzichtig de verloren jaren in te halen. Dan raakt Taylor als therapeute van Jazzie, een jong meisje, betrokken bij een moordzaak en gaat ze samen met haar vader achter een moordenaar aan die Jazzie tot zwijgen wil brengen. De Amerikaanse auteur schrijft spannende thrillers met mooie plots - de ene bestseller na de andere. Dit keer zet ze een wat lichtere roman over liefde en vergeving op de plank.

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties