Op de vlucht

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Een FBI-agent met een getroebleerde jeugd onderzoekt de zaak van de aanval op een jonge vrouw met een even ingewikkeld leven. Al snel springt de vonk over terwijl het onderzoek naar de seriemoordenaar onverminderd verder.
Titel
Op de vlucht
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Say you're sorry
Uitgever
Utrecht: De Fontein, © 2021
569 p.
ISBN
9789026150838 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

FBI-agent Gideon Reynolds heeft een getroebleerde jeugd, hij ontsnapte uit een sekte. Hij onderzoekt de zaak van de aanval op een jonge vrouw met een even ingewikkeld verleden. Al snel springt de vonk over. Intussen gaat het onderzoek naar de seriemoordenaar verder. Dan blijkt het gevaar groter dan eerst gedacht. Vakkundig geschreven thriller door succesauteur Rose, maar het tempo is nogal laag. De romantische verwikkelingen winnen het regelmatig van de spanning. De plot is weinig verrassend zowel waar het de romantiek betreft als waar het om de seriemoorden gaat. Het verhaal wordt verteld vanuit wisselende perspectieven. Deel 1 in de ‘Sacramento’ serie. Het valt onder de categorie romantische thrillers (of: romantische suspense) en spreekt dan ook een specifiek publiek aan. Voor de liefhebbers van bijv. Kate Morton en Lisa Gardner.

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties