Boek
Nederlands

Schreeuw voor mij

Karen Rose (auteur)
+1
Schreeuw voor mij
×
Schreeuw voor mij Schreeuw voor mij

Schreeuw voor mij

Genre:
Een agent, die op zoek is naar de daders van gedocumenteerde verkrachtingen, wordt gevraagd te helpen bij de zoektocht naar de verdwenen stiefzuster van een vrouw wier tweelingzuster dertien jaar eerder is vermoord.
Titel
Schreeuw voor mij
Auteur
Karen Rose 1964-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Scream for me
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
463 p.
ISBN
9789026125263

Besprekingen

Als in het Amerikaanse stadje Dutton in de staat Georgia het lichaam van een bruut vermoorde jonge vrouw is gevonden, wordt rechercheur Daniel Vartanian ingeschakeld. Hij komt terug uit Philadelphia waar zijn ouders een week eerder zijn vermoord door zijn broer, een seriemoordenaar die daarna is doodgeschoten door rechercheur Ciccotelli. Daniel ontdekt al snel dat de moord moet lijken op de moord dertien jaar geleden op Alicia Tremaine. Als de vermissing van Alicia's stiefzus en nieuwe moorden deze indruk bevestigen en Daniel zo in contact komt met Alicia's tweelingzus, Alex, komt alles in een stroomversnelling. Deze tweede thriller van de vroegere scheikundelerares uit Florida kan worden gezien als vervolg op haar eerste, ‘Sterf voor mij’*, maar ook als zelfstandige titel. Het is een in hoog tempo en korte scènes vertelde, spannende, actuele roman met een gecompliceerde, goed opgebouwde en uitgewerkte plot en een heel overtuigend slot. Redelijke vertaling. Zwart omslag met kleurenfot…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia