Boek
Nederlands

Op de grote wc

Kathleen Amant (auteur)
+1
Op de grote wc
×
Op de grote wc Op de grote wc

Op de grote wc

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een klein meisje gaat voor het eerst naar de wc voor grote mensen. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Op de grote wc
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
90-448-0421-9

Besprekingen

Anna is een peutermeisje dat haar eigen potje heeft, maar nu wil ze op de grote-mensen-wc plassen, om haar moeder te verrassen. Anna vertelt wie er allemaal op de grote-mensen-wc plassen: haar vader en moeder en broertje en zelfs haar knuffel, dus nu wil Anna ook. Mama is erg trots op Anna als het gelukt is. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken, een harde kaft en stevige bladzijden. De drie- tot vierregelige tekst op de linkerpagina is in duidelijke speelse, schreefloze letter gedrukt. De illustraties op iedere rechterpagina van het boek zijn wat grof getekend. Een aardig boekje over zindelijk worden. Vanaf ca. 2 jaar.

Op de grote wc

Zonder dat mama het weet, gaat Anna vandaag voor het eerst op de grote wc. Net als mama zelf, die het er altijd hard en snel doet, of zoals papa die er zich steeds afsluit van de wereld met zijn krant, of zoals broer die er altijd veel lawaai maakt, of zoals haar knuffelkonijn er doet alsof, of zoals de hond die wel wil maar niet mag. Dit herkenbare verhaal is goed opgebouwd. De dappere Anna wekt veel sympathie op bij de lezer/kijker en de andere personages roepen vooral herkenning op.De kleine overdrijvingen creëren een lichte humor waarbij kinderen zich zullen verkneukelen. De grote, kleurrijke prenten zijn sober en focussen telkens mooi op één gebeurtenis. Enkel jammer van de tekst: die is erg betuttelend en stroef.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties