Boek
Nederlands

Rijd je mee? : van een tot tien

Leo Timmers (auteur)
+1
Rijd je mee? : van een tot tien
×
Rijd je mee? : van een tot tien Rijd je mee? : van een tot tien

Rijd je mee? : van een tot tien

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Twee helden rijden in een brandweerwagen, vier wormen in een graafmachine en acht vogels in de tram. Tel je mee van 1 tot 10? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met kleurrijke, grappige illustraties van dieren in voertuigen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen, Vervoermiddelen
Titel
Rijd je mee? : van een tot tien / [tekst en ill.] Leo Timmers
Auteur
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2017
[20] p. : ill.
ISBN
9789045120492 (hardback)

Besprekingen

Twee helden - muis en olifant - in een brandweerwagen, vier wormen in een graafmachine, acht vogels in de tram. Vierkant hardkartonnen peuterboek over tellen van een tot tien. Op elke dubbele pagina staat een getal centraal. Het getal staat op de linkerpagina; op de rechterpagina staat een illustratie waarin de peuter uitgedaagd wordt om te tellen tot het betreffende getal. Mooie kleurrijke illustraties. Bij elk getal hoort een ander voertuig, bestuurd door een ander dier. Behalve dat de peuter leert tellen tot tien, kan er ook samen gepraat worden over de voertuigen en waar deze voor zijn. Overzichtelijke lay-out. Mooie, stevige en vrolijke uitgave van de veelvuldig bekroonde Vlaamse illustrator. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Leo Timmers

Leo Timmers (Genk, 12 februari 1970) is een Vlaams jeugdauteur en illustrator.

Leven

Door zijn dyslexie las Timmers tijdens zijn jeugd meer strips dan boeken. Als gevolg begon hij op zijn achtste zelf stripverhaaltjes te tekenen en te schrijven. Later studeerde hij Publiciteit en Grafische Vormgeving en na zijn studies begon hij als zelfstandig illustrator. Toen hij met zijn gezin naar Brussel verhuisde, schreef hij ook de eerste teksten bij zijn prentenboeken.

Werk

In 1993 debuteerde Leo Timmers als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Zijn cartooneske tekenstijl kenmerkt zich door humor, vorm en kleur en daardoor springen zijn illustraties meteen in het oog. Zijn felgekleurde prenten en scherp afgelijnde figuren passen dan ook bij de humoristische ondertoon van zijn verhalen. Zijn originele stijl is het resultaat van een langdurig proces van wikken en wegen en verschillend…Lees verder op Wikipedia