Boek
Nederlands

Het spookje en de vleermuisjes

Liesbet Slegers (auteur)

Het spookje en de vleermuisjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een spookje wil voor Halloween een griezelfeest geven voor alle bosdieren. Dan ontdekt hij dat in het kasteel nog meer dieren wonen. Zo krijgt hij er een heleboel vriendjes bij. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties, verhaaltjes, liedjes en zoekplaten over Halloween. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Halloween
Titel
Het spookje en de vleermuisjes / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[50] p. : ill.
ISBN
9789044836592 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant prentenboek over een klein lief spookje, dat samen met enkele spinnen en muizen in een oud kasteel woont. Op een dag nodigen ze de bosdieren uit voor een griezelfeest in het kasteel. Bij de voorbereiding hoort ook pompoensoep, en daarvoor hebben ze een grote soepketel nodig. In hun zoektocht naar die ketel komen ze in de kasteeltoren, waar ze nog nooit eerder zijn geweest, omdat daar altijd vreemde enge geluiden vandaan kwamen. Er ontstaat een nieuwe vriendschap met de vleermuizen uit die toren en met de bosdieren. Samen vieren ze een geweldig griezelfeest. Na het prachtige Halloweenverhaal volgen een aantal pagina’s met diverse tel- en zoekopdrachtjes, een liedje, en tenslotte nog een kort verhaaltje over het spookje en zijn nieuwe vriendjes. Grote vrolijk gekleurde illustraties over dubbele pagina’s in de bekende tekenstijl met dik omlijnde figuren, waarbij gezichtsuitdrukkingen simpel worden weergegeven met enkele streepjes en puntjes. Tekst is gedrukt in duidelijke…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia