Boek
Nederlands

Karel gaat naar de bibliotheek

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Karel gaat naar de bibliotheek
×
Karel gaat naar de bibliotheek Karel gaat naar de bibliotheek

Karel gaat naar de bibliotheek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Peuter Karel gaat met zijn vader naar de bibliotheek om boeken te lenen. Er zijn zoveel boeken om uit te kiezen, Karel vindt het geweldig. Prentenboek met felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Bibliotheken
Titel
Karel gaat naar de bibliotheek
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811407

Besprekingen

Wat een feest: Karel gaat met papa naar de bibliotheek. Hij mag uit de bakken met prentenboeken er zelf een paar kiezen. Papa laat hem ook nog wat andere plaatsen in de bibliotheek zien, zoals de kasten met boeken voor grote kinderen en de leeshoek. Thuis wordt door mama voorgelezen. Ook het weer terug moeten brengen van de boeken komt aan de orde. Stevig uitgevoerd, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en geplastificeerd, dik papier dat gemakkelijk is om te slaan en niet snel scheurt: qua uitvoering prima afgestemd op de doelgroep. Ook inhoudelijk sluit het goed aan bij peuters en jonge kleuters. Op de afbeeldingen, uit de losse hand geschilderd en dik zwart omlijnd, op de rechterpagina’s is goed te volgen wat de prettig lopende tekst in grote letters op de linkerpagina’s vertelt. In de ruw geschilderde illustraties zijn vrolijke kleuren gebruikt. De tekst staat in een gekleurd kader dat even groot en zwart omlijnd is als het kader van de afbeeldingen. De gekleurde omslagil…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia