Boek
Nederlands

Rik en de Sint

Liesbet Slegers (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik is in afwachting van de komst van Sint. In Spanje zijn Sinterklaas en de Zwarte Pieten zich aan het voorbereiden op hun reis naar Nederland. Prentenboek met elf zoekplaten met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Rik en de Sint
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789002234781 (hardback)

Besprekingen

Van meet af aan stemt dit zoekboek vrolijk door de kleurenrijkdom van de vriendelijke computergeanimeerde illustraties en de angstverdrijvende sfeer waarin dit verhaal zich afspeelt. Over elf dubbele pagina's volgen we zowel Rik als Sint in hun activiteiten voor, tijdens en na het feest. Achtereenvolgens zien we onder andere de verwachtingsvolle Rik, het voorbereidende werk van de Pieten, de boot, de zeereis, het verblijf in Nederland met ritjes over de daken, het geven van snoepgoed en cadeautjes en Sints terugkeer naar Spanje. Onder elke spread worden vijf vragen gesteld, gemarkeerd door een cirkeltje in diverse kleuren. Steeds moeten we iets zoeken en vinden, zoals Riks poes en verschillende voorwerpen, aantallen tellen, kleuren benoemen en eenvoudige situaties beoordelen. Ook staat linksboven een bij de diverse scènes passend verhaaltje van enkele regels in een schreefloos lettertype. Achterin vinden we in verkleinde vorm alle taferelen met de oplossingen van de vragen erin aanged…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia