Boek
Nederlands

Het dikke boerderijboek

Mack (auteur)

Het dikke boerderijboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Welke dieren kom je tegen op de boerderij? En welke producten komen er vandaan? Allerlei weetjes over de boerderij, met kleurenfoto's, stripachtige tekeningen en interactieve vragen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Het dikke boerderijboek
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[76] p. : ill.
ISBN
9789044821758 (hardback)

Besprekingen

Wil jij het leven op de boerderij beter leren kennen? Daar hoef je de deur niet voor uit! Dit uitgebreide informatieboek vertelt ons bijna alles over de mensen die er wonen en werken, over het lekkers dat er vandaan komt en over de dieren – groot en klein – die er wonen. Binnen vier hoofdstukken beslaan diverse subonderwerpen telkens een dubbele pagina. De geboden informatie is beknopt, eenvoudig te begrijpen en sluit goed aan bij de beoogde doelgroep. De leerzame uitgave stipt vele facetten van het boerderijleven oppervlakkig aan; geen enkel onderwerp wordt echt uitgediept. Overzichtelijke vormgeving. Korte tekstblokken worden goed ondersteund door grote kleurenfoto’s. De foto’s zijn gecombineerd met kleurige getekende illustraties, hetgeen een leuk en grappig resultaat oplevert. Elk subthema wordt afgesloten met een eenvoudige denkvraag. In de reeks ‘Wondere Wereld’ verschenen nog meer informatieboeken waaronder 'Allemaal wilde dieren' (2013) en 'De vrolijke lente'* (herdruk, 2014)…Lees verder

Het dikke boerderijboek

Grote foto’s illustreren het reilen en zeilen op een boerderij. Eerst komt de familie aan bod: de boer en boerin, die hard werken en de kinderen helpen ook al een handje. Zo wordt per hoofdstuk het leven en werken op de boerderij uitgelegd., De kleuter leert over de machines, de dieren, het lekkers dat de boerderij produceert. De lezer ziet de link tussen ons voedsel en het werk op de boerderij. Alles wordt getoond met grote heldere foto’s, waarin hier en daar een getekende details zijn toegevoegd.
Het thema wordt in vele facetten toegelicht vanuit een kleinschalige boerderij, wat zeker beter te bevatten is voor jonge kinderen dan de industriële landbouw. Alles wordt nogal droogjes verteld. De auteur heeft geprobeerd een plezierige noot toe te voegen door op elke dubbele pagina een opdracht bij een kleine tekening te geven, zoals: hoeveel aardbeitjes tel je op de taart? Maar ook de opdrachtjes intrigeren onvoldoende.
Dit traditionele thema is dan ook klassiek uitgewerkt.Lees verder

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Lees verder op Wikipedia

Suggesties