Boek
Nederlands

Het dikke bosboek

Mack (auteur)
+1
Het dikke bosboek
×
Het dikke bosboek Het dikke bosboek

Het dikke bosboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat voor soorten bomen en bossen zijn er? En wat voor dieren leven er? Allerlei weetjes over het bos, met ook aandacht voor de seizoenen, kleurenfoto's, stripachtige tekeningen en interactieve vragen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Het dikke bosboek
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[76] p. : ill.
ISBN
9789044825381 (hardback)

Besprekingen

Ben jij al eens in het bos geweest? Wat was er allemaal te zien? Welke bomen en planten groeiden er? Welke dieren kwam je tegen? Via deze prachtig verzorgde en bijna vierkante uitgave ken jij het bos straks op je duimpje! Indeling in vier langere hoofdstukken over het bos, de bomen, de bosbewoners, seizoenen en wereldbossen, die op hun beurt weer in diverse subonderwerpen verdeeld zijn. Elk subonderwerp is uitgewerkt op een dubbele pagina. De bladzijden zijn telkens op dezelfde manier vormgegeven: links een grote kleurenfoto met een informatieve tekst. Aan de rechterzijde staat een kleurenfoto in combinatie met grappige, getekende kleurenillustraties, een feitje en een denkvraag. De teksten zijn toegankelijk en ze sluiten goed aan bij de beoogde doelgroep. Deze aantrekkelijke en zeer leerzame (ongewijzige her)uitgave uit de reeks ‘Wondere wereld’ is een ware aanwinst voor zowel thuis als in de klas. Vanaf ca. 5 jaar.

Het dikke bosboek

Typisch voor een bos zijn de vele bomen die er staan, maar die zijn niet altijd allemaal van dezelfde soort. Je hebt loofbomen, naaldbomen, oude bomen, enzovoort ... In het bos vind je ook verschillende struiken en andere planten. Sommige dragen bloemen, andere lekkere vruchten. Onder die bomen en struiken leven veel dieren: herten, eekhoorns, vogels, konijnen. Er zijn ook nog andere, speciale bossen in de rest van de wereld. Om er maar enkele te noemen: het regenwoud van Borneo, het bamboebos in China en het eucalyptusbos in Australië. In dit ‘Dikke bosboek’ staan boeiende weetjes over het bos en de natuur. De vele foto’s met vrolijke tekeningen en beknopte, duidelijke teksten maken van dit boek een ideale informatiebron voor leergierige kinderen vanaf vijf jaar.


Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Lees verder op Wikipedia

Suggesties