Boek
Nederlands

De terugkeer van de dwergen. 2

Markus Heitz (auteur), Roelof Posthuma (vertaler)
+1
De terugkeer van de dwergen. 2
×
De terugkeer van de dwergen. 2 De terugkeer van de dwergen. 2
In de reeks:
Genre:
Nadat Goïmron de legendarische dwergenheld van weleer heeft teruggevonden, is het tijd voor de volgende stap in de strijd tegen de duistere krachten die het Veilige Land bedreigen.
Titel
De terugkeer van de dwergen. 2
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Roelof Posthuma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Rückkehr der Zwerge 2
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022
416 p.
ISBN
9789021030500 (paperback)

Besprekingen

Het zevende avontuur in de 'Dwergen’-saga. Goïmron Snijdijzer had gelijk: Tungdil Goudhand, de grote dwergenheld van weleer, leeft nog! Goudhand is gevonden, en daarmee is ook een grote stap gezet in de strijd tegen de duistere krachten die het Veilige Land bedreigen. Maar kan Goudhand nog wel ten strijde trekken? De oude dwerg is moe van de magie die hem in leven heeft gehouden, en dus kan er weleens een zware last op de schouders van de jonge Goïmron terechtkomen… Nog een keer heeft het Veillige Land de wijsheid, de humor, de vechtkracht en de dikke schedels van de dwergen nodig. Zullen de kleinsten weer op grootste wijze overwinnen? ‘De Terugkeer van de Dwergen 2’ is in spannende stijl geschreven en bevat scènes met expliciet geweld. Dit is het tweede deel van de gelijknamige sub-reeks binnen de serie ‘De Dwergen’. Met kaarten. Markus Heitz (1971) is een wereldberoemde fantasy-auteur en schreef meerdere reeksen in het genre.

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen
  • 2022 (juni) - De terugkeer van de Dwergen (Deel 1)
  • 2022 (september) - De terugkeer van de Dwergen (Deel 2)

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 …Lees verder op Wikipedia

Suggesties