Lettertype dyslexie
Nederlands

De beestenbaas

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De beestenbaas
×
De beestenbaas De beestenbaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wies mag eindelijk een keer met oma Wisse mee naar de dierentuin. Maar ineens is oma nergens meer te vinden! Wies ontdekt dat de dierentuindirecteur geldproblemen heeft en dat er nog meer mensen zijn verdwenen. Samen met bewoners van verzorgingshuis Huize Grijsoord gaat Wies op onderzoek uit. In lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De beestenbaas
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, © 2021
105 p. : ill.
ISBN
9789463245081 (paperback)

Besprekingen

De ouders van Wies zijn vaak weg op geheime missies in het buitenland. Eerst had Wies steeds oppasdames, maar nu zorgt oma Wisse voor haar. Oma gaat vaak naar de dierentuin sinds ze een kortingskaart heeft. En nu mag Wies eindelijk een keertje mee! Maar als ze in de dierentuin zijn, is haar oma ineens verdwenen. Wies kan haar nergens vinden. De dierentuindirecteur heeft geldproblemen en bijna geen eten meer voor de leeuwen en de krokodillen. Zou dat er iets mee te maken hebben? Gelukkig krijgt Wies hulp van de bewoners van verzorgingshuis Huize Grijsoord. Zij willen graag mee naar de dierentuin om oma Wisse te zoeken! Dit is het tweede deel, na 'De bullebakbaas' (2019) van een boekenserie over Wies en haar oma Wisse. Jongbloed weet hoe ze een grappig verhaal moet vertellen en humor is dan ook weer volop aanwezig in dit verhaal. Voorin worden alle personages voorgesteld met getekende portretjes. Gedrukt in lettertype Dyslexie met illustraties in zwart-wit in plaats van kleur, wat deze …Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties