Boek
Nederlands

De bosbaas

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De bosbaas
×
De bosbaas De bosbaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Oma Wisse is jarig en organiseert voor haar medebewoners een speurtocht in het bos, maar de boswachter heeft een paar borden langs de route verkeerd geplaatst. Wies moet haar verdwaalde oma gaan zoeken. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De bosbaas
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2022
108 p. : ill.
ISBN
9789021031583 (hardback)

Besprekingen

In ‘De bosbaas’ moet Wies op zoek naar oma Wisse die in het bos is verdwaald. Voor haar verjaardag organiseert oma Wisse voor haar medebewoners een speurtocht in het bos achter Huize Grijsoord. Boswachter Spoor heeft nieuwe routes uitgezet, maar daarbij een aantal borden verkeerd geplaatst. De groep raakt dus algauw verdwaald en Wies zit uren later te wachten op oma Wisse, terwijl de taart al klaar staat. In opgewekte stijl geschreven. Met vriendelijke gekleurde illustraties. Marte Jongbloed (Amsterdam, 1970) is een Nederlandse auteur. Ze schreef meerdere kinderboeken. Het boek is het vierde zelfstandige deel uit de serie: 'Wies & oma Wisse*'. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties