Boek
Nederlands

De bullebakbaas

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De bullebakbaas
×
De bullebakbaas De bullebakbaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De ouders van Wies zijn vaak weg op hun geheime missies. Wies brengt veel tijd door bij haar oma, die in Huize Grijsoord woont. Maar de nieuwe directeur van het tehuis voert veel te strenge regels in. Wies en haar vrienden bedenken een plan om die nare Dick Tator aan te pakken. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De bullebakbaas
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2021
255 p. : ill.
ISBN
9789024585694 (hardback)

Besprekingen

De ouders van Wies doen belangrijk en geheim werk in het buitenland. Daarom heeft Wies steeds oppasdames. Die blijven alleen nooit lang omdat ze haar veel te lastig vinden. Als de zoveelste oppasdame weggaat, wil Wies bij oma Wisse logeren. Maar dat kan niet: er is een nieuwe baas in zorghuis Huize Grijsoord. De bewoners moeten van hem vroeg opstaan, hard werken en ze krijgen weinig te eten. Bezoek mag ook bijna niet meer langskomen. Gelukkig bedenkt Wies samen met haar twee beste vrienden een plan om die strenge Dick Tator aan te pakken, waarvoor een speciaal undercover-testteam naar het tehuis komt. Dit boek is het eerste deel in een nieuwe serie over Wies en haar oma. Jongbloed schreef eerder al kinderboekenseries, waaronder de populaire Herre-serie. Zij schrijft grappig en toegankelijk voor kinderen, maar in dit nieuwe verhaal zitten wel erg veel verschillende elementen: ouders die geheim werk doen, oppasdames die steeds maar weer vertrekken en een zorghuis waar een militair regim…Lees verder

De bullebakbaas

Een nieuwe reeks van de Nederlandse Marte Jongbloed. Na Herre is nu Wies het hoofdpersonage. De ouders van Wies zijn zo goed als nooit thuis. De ene na de andere kinderoppas geeft het op. Niet omdat Wies zo’n slecht gedrag vertoont, maar eerder omdat ze een wel heel erg zelfstandige en zelfsturende meid is. Ze deed me wat denken aan Pippi Langkous.

Gelukkig is er oma Wisse die de begeleiding wat op zich neemt. Enig probleem is dat oma in een verzorgingstehuis woont, waar recent een nieuwe baas gekomen is. Dick Tator is, zoals zijn naam al laat vermoeden, niet de meest aardige persoon op aarde. In geen tijd hervormt hij het bejaardentehuis van een gezellige boel naar een soort strafkamp.

Dat kunnen Wies en haar vrienden, Zane en Jazz, niet laten gebeuren. Ze roepen de hulp van Wies’ ouders in. Beroepshalve lossen zij immers wel meerdere zaken als deze op.Wat een leuk, luchtig boek is dit. Met 256 bladzijden kan je echt wel …Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties