Strip
Nederlands

Stinkend rijk

Merho (auteur), Thomas Du Caju (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
Stinkend rijk
×
Stinkend rijk Stinkend rijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Stinkend rijk
Auteur
Merho
Medewerker
Thomas Du Caju Peter Koeken Tom Bouden
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
46 p. : ill.
ISBN
9789002238918 (paperback)

Besprekingen

Nonkel Vital zoekt een veilig onderkomen bij de Kiekeboes nadat hij bedreigd is door een stel ongure kerels. Die verdenken Vital er van dat hij zich onrechtmatig geld van zijn overleden buurman heeft toegeëigend. Dat is weer het begin van een doldwaas avontuur, waarbij Marcel Kiekeboe eens te meer de kastanjes uit het vuur moet halen. Dat doet hij overigens al 124 albums lang. En ook nu weer blijkt dat 'De Kiekeboes' een steengoede krantenstrip is met de nodige humor, pittige taalgrapjes en opmerkelijke personages. Getekend in een licht-karikaturale stijl.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties